Auto, ktoré vie lietať, je už konečne tu !

V súčasnosti máme už asi všetko – vreckové počítače, smartfóny, chytré hodinky, robotov. Ale je tu stále jedna vec, čo chýba….lietajúce auto!

“Spomeňte si na moje slová : Kombinácia lietadla a auta sa blíži. Môžete sa usmievať, ale raz to príde. “ Henry Ford, 1940

Slovenská spoločnosť Aeromobil sa postrala o to, aby sa sen mnohých ľudí na zemi stal skutočnosťou. Sú bližšie k predstaveniu lietajúceho auta ako ktokoľvek iný na tomto svete. Štefan Klein, Slovák, ktorý vyštudoval na Slovenskej Technickej Univerzite, venoval 20 rokov svojho života na vývoj prototypu lietajúceho auta Aeromobil 3.0.

5-flying.jpg

Aeromobil je lietajúce auto, ktoré by využilo už existujúcu infraštruktúru určenú pre lietadlá a autá. Nemá problém s parkovaním na parkoviskách, bude môcť tankovať na ktorejkoľvek z čerpacích staníc, je plne prispôsobené cestnej premávke a dokáže perfektne vzlietnuť a pristáť na letiskách po celom svete. Úžasné!

Tento Aeromobil je vhodný pre dvoch pasažierov, dokáže letieť vo výške 690km a na ceste sa krídla tohto auta skladajú poza kokpit. Vo vzduchu dosahuje rýchlosť 124mph, na ceste je trochu pomalšie, 100mph.

“Chceme, aby bolo cestovanie vzrušujúce, efektívnejšie a udržateľné. S ešte viac autami na cestách v budúcnosti a s preplnenejšími letiskami, cestovanie už nebude ako bývalo.” vyjadril sa Klein. Najnovší dizajn bol otestovaný tento týždeň a je pripravený na Pioneers Festival vo Viedni v Rakúsku, ktorý sa bude konať 29.októbra.

Tento Aeromobil je super štýlový, pohodlný a kombinuje výkon a kvalitu športových áut. Teraz mi však napadá už len jedna vec, a to, koľko toto prekrásne auto, ktoré lieta, bude stáť 🙂

Shanghai Metal Corporation takisto podlieha novým trendom a ponúka široké spektrum kovových. oceľových a iných produktov, ktoré sa využívajú aj v automobilovom priemysle. Pre viac informácií navštívte naše webové stránky alebo nám zašlite dopyt. Takisto nás môžete nasledovať na Facebook, Twitter, Instagram, LindkedIn alebo si prečítajte náš blog. Stiahnite si aplikáciu oskenovaním QR kódu.

SMC QR

Silvia M.//SMC Editor

Čítaj viac článkov od tohto autora tu.

Zdroje : aeromobil.com, industryweek.com, inhabitat.com, youtube.com, googleimages

 

发布者

Shanghai Metal Corporation

As an integrated global manufacturer, supplier of metal related products and reliable services we dedicate this blog to manifest our interests on different topics that would surely brighten your mind everyday. Each article is suited for every types of reader because we value simplicity as the key to transmit messages. Follow us and stay updated ~! Visit our main website to learn more about us : http://www.shanghaimetal.com/ Our address : 20th Floor Yuan Mansion, 738 Dongfang Road, Shanghai, China 200122 Email : shanghaimetalcorp@gmail.com Skype : shanghaimetal Telephone : +86 21 6875 6127 Monday - Friday : 9am - 5pm Saturday & Sunday : Available by appointment

留下评论